У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Економічна природа та сутність оборотних коштів

     

      Сучасний етап функціонування промислових підприємств характеризується наявністю дисбалансу між темпами зростання виробництва й темпами збільшення оборотних коштів. Рівень виробничих запасів займає значну питому вагу у структурі оборотних коштів і вимагає вдосконалення методів управління.

      У ринкових умовах господарювання особливо актуальне формування оборотних коштів у мінімально необхідних розмірах, що дає змогу підвищувати результативність діяльності промислових підприємств, а від ефективності їх функціонування залежить економічний, науковий, технічний рівень країни, що визначає ділову активність національної економіки. У зв’язку із цим надзвичайно актуальним на сучасному етапі є вдосконалення методів управління оборотними коштами на промислових підприємствах. Ряд питань теоретичного і прикладного характеру залишаються ще недостатньо дослідженими, зокрема низька ефективність використання детермінованих методів визначення запасів сировини й матеріалів, наявність значних залишків готової неконкурентоспроможної продукції, несистематичне нагромадження незавершеного виробництва. Все це визначає актуальність дослідження категорії “оборотні кошти” та виявлення можливості промислових підприємств адаптуватися й реагувати на мінливі умови ринку.

      Фінансова та грошова природа оборотних коштів є підґрунтям визначення їх економічної суті. Оборотні кошти підприємства рівною мірою є як економічною, так і фінансовою категорією: економічною – тому що вони є безпосереднім елементом виробництва, а фінансовою – тому що рух оборотних коштів здійснюється не тільки в натуральній, а й у грошовій формі. Крім цього, оборотним коштам притаманні основні ознаки капіталу: по-перше, це гроші, які перебувають в обігу і дають дохід від цього обігу або які інвестовані в ресурси, що використовуються у виробництві товарів та послуг, їх доставці споживачу (вартісна ознака); по-друге, це ресурси, призначені для розвитку виробничо-торговельного процесу (натурально-речова ознака); по-третє, це створені людиною ресурси, які використовуються для виробництва товарів та послуг (генетична ознака). Таким чином, як економічна категорія оборотні кошти є і джерелом формування майна (фінансові ресурси, які необхідні для розвитку підприємства), і засоби виробництва (майнова маса підприємства).

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.