У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Джерела поповнення оборотних коштів

     

      Ряд авторів вважає основним засобом досягнення поставленої мети щодо поповнення оборотних коштів, прискорення їх оборотності – фінансове управління як набір специфічних прийомів, спрямованих на зростання фінансової стійкості підприємства. Налагоджена система засобів фінансового планування та менеджменту базується на достовірній інформації, яка сприяє виробленню стратегії діяльності підприємства. Відсутність управління фінансами призводить до розбалансованої діяльності, що сприяє виникненню ризикових ситуацій [6, с. 20; 79, с. 167; 125, с. 108; 170, с. 78].

      Л.М. Бабич вважає, що “...поповнення реально задіяних в обороті оборотних коштів господарських структур у сучасних умовах відбувається в основному за рахунок відрахувань від прибутку, дооцінювання вартості виробничих запасів та інших товарно-матеріальних цінностей, залучення в оборот тимчасово “заморожених” ресурсів при конверсії виробництва, освоєння нових видів продукції, короткострокових кредитів банку” [6, с. 16].

      І.В. Пещанська, у свою чергу, стверджує, що управління оборотними коштами – це забезпечення фінансування поточних активів. Таким чином, для покриття додаткової потреби в оборотних коштах можуть використовуватися комерційний (товарний, грошовий, вексельний), банківський та бюджетний кредити. Гнучкість управління оборотними коштами забезпечується саме залученням короткострокового кредиту, а також існуючими засобами трансформації боргу в робочий капітал (факторинг, обліково-вексельний кредит, кредитування під заставу боргових зобов'язань), які дають кредиторам змогу заповнити відкликані в дебіторську заборгованість оборотні активи [135, с. 22].

      А.М. Карбовник наголошує, що короткостроковий банківський кредит, за допомогою якого створюються умови для безперебійного обороту оборотних коштів підприємств, не може суттєво впливати на поповнення цих коштів через високий рівень кредитних ставок та дуже обмежені обсяги цих кредитів [79, с. 167].

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.