У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


РОЗРОБКА НАПРЯМІВ ТА МЕТОДІВ УПРАВЛІННЯ ОБОРОТНИМИ КОШТАМИ

     

      Система управління оборотними коштами – це сукупність взаємопов’язаних, взаємозалежних та взаємоузгоджених методів, принципів, елементів та завдань, які цілеспрямовано впливають на оборотні кошти з метою покращення економіко-виробничої діяльності, фінансово-економічного стану підприємства й регулювання руху оборотних коштів у заданих параметрах. Визначення системи управління як цілого, що складається з частин, дає змогу здійснювати управління оборотними коштами, не виокремлюючи їх із загального виробництва. При цьому враховується наявність прямого та зворотного зв’язків (не тільки між елементами, а й між комплексами елементів, що утворюють підсистеми) та вплив середовища, що дає системі змогу самоорганізовуватися. Цілі підсистеми, що є її складовими, повинні збігатися з цілями системи вищого порядку й так само трансформуватися униз. Існує двобічний зв’язок між усією системою і її елементами, тому властивості цілого народжуються з властивостей елементів і навпаки. Властивості системи визначаються не сумою властивостей елементів, а взаємодією елементів і їх властивостей.

      При цьому елементами системи управління оборотними коштами, що забезпечують її розвиток і функціонування, вважаються: закони, нормативні акти, конструкторсько-технологічні карти, технічні вказівки щодо зміни рецептури тощо, завдяки яким регулюється формування і планування оборотних коштів; методи і прийоми управління; джерела отримання інформації. При управлінні оборотними коштами підприємств дотримуються принципів, що дають змогу вирішувати завдання оперативного планування запасів сировини й матеріалів, налагодження стабільної та ритмічної роботи взаємозалежних ділянок підприємства, де наявне несистематичне нагромадження запасів незавершеного виробництва; регулювання залишків готової продукції; контролю за рівнем мінливості запасів у границях допусків; стимулювання працівників щодо стійкого управління оборотними коштами з урахуванням принципів саморегулювання системи.

      Функціонування й розвиток системи, зміна стадій і етапів відбувається під впливом процесу управління – цілеспрямованого активного процесу взаємопов’язаних дій і впливів відділів матеріально-технічного постачання, виробничого, збуту та фінансового на організовану діяльність щодо використання оборотних коштів.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.