У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Інноваційна діяльність підприємств у контексті інноваційної моделі розвитку економіки України

     

      Інноваційна модель розвитку економіки є стратегічним напрямом економічної політики нашої держави, а науково-технічний розвиток промислових підприємств розглядається як одна з найбільш важливих проблем української економіки.

      У зв'язку зі вступом у Світову організацію торгівлі досягнення стабільного економічного зростання найближчим часом є найважливішим завданням для України. Це передбачає суттєве прискорення інноваційних процесів, спрямованих на зростання випуску і реалізації нової конкурентоспроможної продукції, розширення виробничої діяльності та вихід на світові ринки. Досвід розвинених зарубіжних країн переконує, що стійке соціально-економічне зростання досягається тільки на інноваційній основі за активного використання сучасних наукових розробок. Лише за таких умов реалізуються плани виробництва продукції високої якості, активізації ресурсозбереження, підвищення ефективності виробництва, забезпечення конкурентоспроможності продукції на внутрішньому і світовому ринках.

      Одним з визначальних чинників прискорення економічного зростання є активізація інноваційної діяльності підприємств і перехід України на інноваційну модель розвитку економіки. Такий перехід передбачає створення на основі наукомістких виробництв проривних наукових технологій. Як зазначає М. Петріна, «наявний вітчизняний потужний науково-технічний потенціал достатній для інтенсивного інноваційного піднесення економічної сфери» [146, с. 35]. Інноваційна модель економіки ґрунтується безпосередньо на здобутті нових наукових результатів і їх технологічному впровадженні у виробництво, що забезпечує приріст ВВП переважно за рахунок вироблення й реалізації наукомістких продукції і послуг. Її головною метою є підвищення конкурентоспроможності національної економіки завдяки використанню вітчизняного й світового науково-технічного й освітнього потенціалу. А перехід до інноваційної моделі розвитку економіки можливий тільки за умови активізації інноваційної діяльності промислових підприємств.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.