У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Методичні підходи до оцінки інноваційного потенціалу та інноваційної активності підприємств

     

      Інноваційна діяльність у даний час розглядається як один з найважливіших чинників ефективного функціонування промислового виробництва. Зауважимо, що чим інтенсивніше відбувається на підприємстві інноваційний процес, чим значніша його роль в підвищенні прибутку, тим з більшою увагою повинні ставитися підприємства до розробки інноваційної стратегії. З того, наскільки активно впроваджуються інновації на підприємстві, вже можна судити про ефективність інноваційної діяльності суб'єкта господарювання.

      На наш погляд, активізація інноваційної діяльності завжди відбувається завдяки якісному вдосконаленню всіх виробничих факторів, тому поняття «активізація» та «інноваційна діяльність» доповнюють і підсилюють одне одного. Коли ми говоримо про активізацію, то маємо на увазі вдосконалення, оновлення виробництва, науково-технічне прискорення. Якщо йдеться про інноваційну діяльність, то це завжди пов'язано з напруженістю, прискоренням, активізацією. Отже, ефективність інноваційної діяльності – це майже завжди результат її активізації, тобто поєднання технічної досконалості виробництва, новизна техніки і технології з якнайповнішим і більш економічним використанням усіх виробничих ресурсів. Питання оцінки ефективності інноваційної діяльності і дальшої її активізації є актуальним з погляду як теоретичних, так і прикладних аспектів інноваційної діяльності.

      Наукові дослідження з приводу оцінки ефективності інноваційної діяльності провадили такі зарубіжні і вітчизняні учені, як В. Беренс, П. Хавранек [18], Р. Бірман [19], В. Ковальов, Є. Крилов, І. Журавкова [119], А. Трифілова [183,184], С. Ілляшенко [100;101], В. Савчук [168], В. Соловйов [176], Н. Краснокутська [116], С. Покропивний [151;152] та інші. Так, В. П. Соловйов уважає, що ефективність інноваційної діяльності є поняттям багатовимірним, і ”слід спочатку визначитися з конкретною системою координат, в яких припускається проводити відповідну оцінку“ [176, с. 33]. Для встановлення цих координат він пропонує використовувати перелік початкових передумов, а саме: види ефективності, предмети оцінки, новизну, важливість для замовника інноваційного проекту, витрати, термін окупності і т. д.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.