Аналіз інноваційної діяльності та її результатів на підприємствах харчової промисловості АРК
Прискорений розвиток, інноваційне оновлення харчової промисловості АРК є важливими передумовами подолання кризових явищ в економічній сфері країни. При цьому варто наголосити, що харчова промисловість виробляє продукцію для задоволення безпосередніх і першочергових потреб людини. Якість цієї продукції — чи не найголовніший показник діяльності підприємства. А освоєння нових видів продукції, упровадження нових техніки, технологічних процесів створюють умови для підвищення якості харчових продуктів і скорочення їх втрат.
Науковим дослідженням економічних проблем розвитку харчової промисловості присвячені праці відомих учених: П. П. Борщевського, О. Б. Бутник-Сиверського, О. Ф. Гончара, Л. В. Дейнеко, А. О. Заїнчковського, Т. Л. Мостенської, О. М. Пєтухової та інших. Вони вивчали різні аспекти розвитку харчової промисловості в різні періоди (1970-2007 рр.) і пропонували рекомендації щодо забезпечення ефективного функціонування цієї значимої галузі економіки.
Так, П. П. Борщевський і А. О. Заїнчковський вивчали проблеми інтенсифікації виробництва на підприємствах харчової промисловості, а також способи вдосконалення господарського механізму в галузі [21]. Л. В. Дейнеко досліджувала економічні проблеми розвитку харчової промисловості України і її регіонів [52]. О. М. Пєтухова аналізувала ефективність інвестицій у харчову промисловість (за матеріалами пивобезалкогольної галузі) [147]. Т. Л. Мостенська глибоко проаналізувала економічний механізм функціонування молочної промисловості України [131]. Втім ці вчені у своїх працях не розглядали проблем інноваційної діяльності підприємств харчової промисловості та подальшої її активізації на прикладі Автономної Республіки Крим. Наша праця якраз і присвячена цьому питанню.
Вся работа доступна по ССЫЛКЕ