У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Фінансове забезпечення інноваційної діяльності підприємств харчової промисловості

     

      Головною метою державної інноваційної політики є створення соціально економічних, організаційних і правових умов для ефективного відтворення, розвитку і використання науково-технічного потенціалу України, забезпечення впровадження сучасних екологічно чистих, безпечних, енерго- і ресурсоощадних технологій, виробництва і реалізації нових видів конкурентоспроможної продукції. При цьому важливою умовою ефективної реалізації інноваційних процесів є відповідне фінансово-кредитне забезпечення всіх етапів інноваційної діяльності. Під таким забезпеченням розуміють систему економічних взаємин з приводу пошуку, залучення і результативного використання фінансово-кредитних ресурсів при здійсненні інноваційної діяльності [29].

      Питання фінансового забезпечення інноваційної діяльності вивчали вітчизняні вчені: О. Васюренко, С. Кравченко, М. Крупка, С. Онишко, І. Пасечник та інші. Так, М. І. Крупка розглядаючи фінансові інструменти державного регулювання і підтримки інноваційної сфери, відзначав, що існує “потреба державної підтримки інноваційної сфери як джерела економічного зростання і відродження національної культури, освіти і науки” [117, с. 83].

      У своїх дослідженнях С. Онишко комплексно проаналізував загальні методологічні принципи фінансового забезпечення інноваційного розвитку, охарактеризував основні напрями економічної політики: бюджетно-податковий, грошово-кредитний, амортизаційний та ін., розкрив їхній вплив на інноваційний розвиток [139].

      Шляхи розвитку кредитного забезпечення інноваційної діяльності вивчали О. Васюренко та І. Пасічник, які вважають, що кредит є важливим чинником прискорення інноваційних відтворювальних процесів і вимушує позичальника активізувати виробничий процес через необхідність і терміновість повернення позики [29, с. 25].

      Умови фінансування інноваційних рішень обґрунтував у своїх працях С. Кравченко. Він запропонував науковий підхід, що дозволяє простежити, як для конкретного інноваційного проекту зміниться максимально допустима вартість позикового капіталу при зміні структури мобілізованого для інвестування капіталу [115].

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.