У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Удосконалення організаційних форм інноваційної діяльності підприємств

     

      В Автономній Республіці Крим нині існують сприятливі умови для формування інноваційних структур: наявність наукового потенціалу і високотехнологічних виробництв; ринкових суб'єктів інноваційної діяльності; близькість східних і західних ринків; унікальні природні ресурси. В основному, інноваційні структури, що діють в Україні, можна поділити на такі групи:

      • центри передавання технологій – створюються на державному і регіональному рівні із залученням приватного капіталу в рамках державних програм промислового і технологічного розвитку для досягнення тіснішої інтеграції наукових установ (переважно державних) із промисловістю. До основних функцій таких центрів відносять: організацію бізнес-конференцій, публікацію інформаційних збірок про науково-технічні можливості і виробничі потреби, пошук партнерів для взаємодії. Фінансування створення таких центрів відбувається з державного і місцевих бюджетів. Фінансове забезпечення дальшої діяльності підтримується приватним капіталом;

      • бізнес-центри – здійснюють свою діяльність за підтримки малого бізнесу на початкових етапах, що помітно знижує вартість послуг таких організацій, на відміну від вартості послуг на вільному ринку.

      До основних напрямів діяльності бізнес-центрів відносять: інформаційно-консультативну підтримку тих підприємств, що починають пошук замовників (інвесторів) на їхні проекти, надання допомоги в доборі кадрів, залучення зовнішніх експертів, навчання підприємців веденню бізнесу і т.ін.;

      • бізнес-інкубатори – крім послуг бізнес центрів пропонують малим підприємствам брати в оренду обладнані офіси і приміщення, необхідні для початку виробництва того або іншого продукту. При цьому малі підприємства працюють в інкубаторах певний час (2-3 роки) і поступаються місцем іншим підприємствам;

      • технологічні парки – найбільш масштабні інноваційні центри. У них створюються умови, максимально сприятливі для науково-технічних інноваційних проектів, що виконуються спільно з науковими центрами і промисловістю.

      Технопарки сприяють забезпеченню потреб внутрішнього ринку, зменшують залежність від імпорту, високими темпами нарощують обсяги постачання на експорт високотехнологічної конкурентоспроможної на світовому ринку продукції, створюють нові робочі місця і надають можливості для реалізації вченими і висококваліфікованими фахівцями України свого інтелектуального потенціалу.

      Протягом 2000—2004 років обсяг випуску технопарками інноваційної наукомісткої продукції становив 3,4 млрд грн (близько 11 % усієї інноваційної продукції України) [73]. Високими є темпи зростання виробництва інноваційної продукції технопарками (39 % за 2004 р.). У 2000—2001 рр. обсяг реалізованої інноваційної продукції технопарків був 176 млн грн у 2002 році - 607 млн грн, у 2003 р. - 1284 млн грн, за 2004 р. - понад 1787 млн грн. На зовнішньому ринку технопарками реалізовано інноваційної продукції на 581 млн грн [73].

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.