У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Інвестиції як економічна категорія

     

      Сьогодення вимагає від суб’єктів господарювання удосконалювати процес управління усіма видами діяльності. Особливо це стосується інвести-ційної діяльності, яка є результатом оновлення виробничого та організаційного потенціалу підприємства, впровадження сучасної тех¬ніки та технології [73,84,85,103,105,106,108,109,111]. Економічна діяльність підприємств знчою мірою характеризується обсягами й фор¬мами інвестицій, бо підприємство – це основна господарська ланка економіки країни і одночасно потенційний об’єкт інвестування. На теперішній час інвестиції виступають як ¬важливий засіб забезпечення умов динамічного розвитку української економіки, підвищення якісних по¬казників економічної діяльності на макро-, мезо- та мікроекономічному рівнях [95].

      Інвестиції на макрорівні є основою для прискорення науково-технічного прогресу, здійснення політики розшире¬ного відтворення, поліп-шення якості та забезпечення конкурентоспроможності продукції, для струк¬турної перебудови суспільного виробництва та збалансованого розвитку всіх галузей народного господарства, створення необхідної бази сировини для промисловості, для громадського будівництва та вирішення багатьох інших проблем [56]. «У макроекономічному масштабі сьогоднішній добробут є в значній мірі результатом вчорашніх інвестицій, а сьогоднішні інвестиції, в свою чергу, закладають основи завтрашнього зростання продуктивності праці й більш високого добробуту» [109, с. 112]. Поняття інвестицій в макроекономічному розумінні повинно спиратися на їх властивість – створення прибутку об’єктів інвестування. Так, як визначає П. Самуельсон, «коли ми будуємо нові заводи чи дороги, збільшуємо тривалість чи якість освіти або підвищуємо запас потрібних технічних знань, ми підвищуємо майбутню продуктивність економіки і рівень майбутнього споживання» [30, с. 378].

      На мезо- і мікрорівнях суттєвим чинником економічного зростання інвестицій є системи менеджменту виробництва і про¬дажу товарів, розвинута ринкова інфраструктура, інформатизація суспільства. Тобто, інвестиції на мікрорівні необхідні перш за все для досягнення таких цілей: розширення виробництва та його структурна перебудова; підвищення технічного та технологічного рівня виробництва; підвищення рівня якості й конкурентоспроможності продукції підприємства; забезпечення необхідної сировинної бази для ефективного функціонування підприємства; придбання цінних паперів та вкладення коштів у активи інших підприємств; вирішення соціальних проблем. Тобто економіка на мікро- та мезорівнях визначає інвестиції як процес створення нового капіталу, включаючи як засоби виробництва, так і людський капітал.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.