У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Сучасні умови реалізації інвестиційної діяльності в Україні

     

      Активність інвестиційної діяльності підприємства змінюється залежно від зовнішніх умов, стадії його життєвого циклу, а також продукції яку випу¬скає підприємство, внутрішніх можливостей, цілей, випадкових, непередба¬чених подій.

      Проведені науково-теоретичні дослідження досягнень економіч¬ної науки з питань інвестування [10,98,101,113-119,121] і практика роботи провідних зарубіжних і вітчизняних підприємств довели, що існуючі підходи організації інвестиційної діяльності суб’єктів господарювання не відповідають умовам сучасної економічної ситуації, яка визначається високим ризиком, мінливістю, значним впливом соціальних факторів [4,122-129].

      Кількісний аналіз тенденцій інвестиційних процесів в Україні за останні роки [27,88,93,94,99] дозволив зробити висновок про наявність як позитивних, так і негативних прояв. До позитивних тенденцій треба віднести: посилення процесів фінансової стабілізації, гнучку монетарну політику держави, посилення ролі дрібних інвесторів в акумуляції фі-нансових ресурсів через банківську систему, посилення сукупного попиту в економіці; до негативних – високі ціни за використання банківських кредитів, поганий технічний, технологічний та фінансовий стан більшості промислових підприємств країни, податкова система. За сучасних умов розвитку економіки України, головна мета управління інвестиційною діяльністю на макрорівні полягає в наступному: об’єднанні інвестицій як фінансово-майнового ресурсу з результатами інтелектуальної діяльності; створенні умов для взаємопроникнення національної науки в діяльність підприємств, їх фінансової та інтелектуальної капіталізації. Регіональне управління інвестиційними процесами доцільно базувати на трихвильовому попиті: споживацькому, промисловому й інвестиційному, який здатний само- відтворюватися, підтримувати економічну активність підприємств і забезпечувати підвищен-ня якості життя населення.

      Основними нормативними актами, що визначають правовий статус ін-весторів в Україні, є закон “Про інвестиційну діяльність”, “Про цінні папери i фондову біржу”, “Про господарські товариства”, “Про іноземні інвестиції” i т.д. [1, 174-176].

      «Інвестиційною діяльністю є сукупність практичних дій громадян, юри¬дичних осіб i держави щодо реалізації інвестицій. Вона відбувається на ос¬нові: інвестування, здійснюваного громадянами, недержавними підприємст¬вами, господарськими товариствами, а також громадськими i релігійними ор¬ганізаціями; державного інвестування за рахунок коштів бюджетів, позабю¬джетних фондів i позичкових коштів; іноземного інвестування» [109].

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.