У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Природа і характерні риси ринку іпотечного кредитування

     

      Сучасна світова фінансова криза стала викликом для економік багатьох країн світу, в тому числі й для України. Хоча вона розгорталася доволі повільно, послі¬довно охоплюючи різні країни та ринки, в Україні її настання виявилося несподіваним, отже, господарюючі суб'єкти опинилися в непередбачуваній ситуації. Передусім це було пов'язано зі специфічним характером розвитку самої кризи, яка у нас розпочалась як криза ліквідності, потім переросла у валютну, а пізніше, через падіння обсягів виробництва і зростання заборгованості за кредитами, прак¬тично перетворилася на економічну.

      Незважаючи на економічну ситуацію в Україні, іпотечне кредитування виконує досить важливі функції регулювання соціально-економічного розвитку. Тому вивчення іпотеки та її ролі в забезпеченні базису економічного росту з урахуванням досвіду розвитку іпотеки в зарубіжних країнах і специфіки економічного розвитку України є важливим фактором для розвитку нашої держави. Ринкові перетворення і подальша трансформація взаємовідносин між основними суб’єктами економічної системи в Україні потребують вдосконалення комплексу теоретико-методологічних знань інституту іпотеки, що сприятиме розвитку практичних навичок іпотечного кредитування, а також можливого усунення труднощів, які існують в іпотечному кредитуванні України.

      На думку науковців і практиків банківської справи іпотечне кредитування є одним із найбільш надійних кредитних механізмів, привабливим і для надавачів послуг, і для позичальників. Очевидними перевагами іпотеки для фінансової установи є мінімізація кредитного ризику, а для позичальника - довгостроковий характер кредитних відносин і відсутність потреби у додатковому заставному майні.

      Законодавча практика європейських країн використовує термін «іпотека» для позначення двох основних типів правовідносин:

      - відносин щодо застави нерухомого майна з метою отримання спеціального кредиту (правовий аспект);

      - відносин щодо отримання іпотечного кредиту, що надасться позичальнику кредитною установою під заставу нерухомості (економічний аспект).

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.