У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Система фінансово-кредитних інструментів ринку іпотечного кредитування

     

      На ринку іпотечного кредитування використовуються як фінансові, так і не фінансові інструменти. Фінансовими інструментами є будь-які документи, що оформлені у письмовій формі і мають грошову вартість або засвідчують про грошову трансакцію.

      Система фінансово-кредитних інструментів ринку іпотечного кредитування включає різноманітні інструменти та їх похідні, які можуть бути класифіковані у кілька основних груп. Це фінансові інструменти акумулювання ресурсів на цілі житлового іпотечного кредитування, іпотечні кредити як інструменти іпотечного фінансування, інструменти забезпечення іпотечних кредитів та їх сек’юритизації, інструменти державного регулювання іпотечного ринку житла, державного стимулювання іпотечного кредитування та спрямування заощаджень населення на інвестиційні цілі, інструменти інформаційно-аналітичного забезпечення учасників ринку іпотечного кредитування [12, c.241].

      Основними фінансовими інструментами акумулювання ресурсів на цілі іпотечного кредитування є контрактні цільові житлові заощадження, іпотечні цінні папери та цінні папери, пов’язані з іпотекою, депозити, процентні ставки, перші внески позичальників, поліси страхування, пенсійні вклади тощо.

      Контрактні цільові житлові заощадження, як інструмент, використовуються різноманітними інститутами ринку іпотечного кредитування, в першу чергу банками, ощадно-будівельними касами та ощадно-будівельними асоціаціями. Існують два різновиди контрактних житлових заощаджень: індивідуальні та колективні. Індивідуальні контрактні заощадження в основному використовуються банками. Колективні – ощадно-будівельними касами та ощадно-будівельними асоціаціями. Суть вказаних заощаджень полягає в тому, що інвестори, як в індивідуальному, так і в колективному порядку, нагромаджують на своїх рахунках протягом певного періоду часу – 3-х чи 5-ти років необхідну суму коштів, яка, як правило, складає 30-50 % вартості майбутньої квартири, а потім отримують іпотечний кредит на решту її вартості під заставу цієї квартири.

      Важливим інструментом залучення ресурсів на цілі іпотечного кредитування є іпотечні цінні папери. Є кілька видів таких паперів. По-перше, це банківські іпотечні облігації [54].

      Іпотечні облігації є особливим видом цінних паперів, що випускаються з метою залучення фінансових ресурсів на цілі іпотечного кредитування. З іншого боку, іпотечні облігації – це дохідні цінні папери, і тому їх придбання є ефективними інвестиціями. Банківські іпотечні облігації мають назву заставних листів.

      Іпотечні облігації, що випускаються банками та іншими фінансово-кредитними установками (заставні листи), можуть мати документарну форму або випускатися у формі спеціальних записів, які здійснюються у банку-дипозитарії. Банківські іпотечні облігації можуть випускатися як на пред’явника, так і бути іменними.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.