У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Іпотечний ринок: етапи становлення та сучасний стан

     

      Розвиток іпотечного кредитування в Україні стримується існуванням ряду проблем, що не дозволяють повною мірою використовувати іпотеку як гарантію своєчасного повернення банківських позик і не сприяють розвитку іпотечного кредитування.

      На сьогодні в Україні немає єдиної централізованої і доступної громадської системи реєстрації прав власності та обтяжень на нерухоме майно. Відтак кредитор не має юридичних гарантій щодо однозначного встановлення права власності позичальника та наявних обтяжень на запропоноване для передачі в іпотеку нерухоме майно. При відсутності централізованої системи реєстрації прав власності та обтяжень в Україні не існує системи реєстрації іпотек та інших обтяжень нерухомого майна. Таким чином, кредитор не може бути впевнений у пріоритетності свого права вимоги щодо звернення стягнення на предмет іпотеки в разі невиконання боржником основного зобов’язання. Фактично кредитор неспроможний виявити всі існуючі обтяження прав боржника на нерухоме майно, що безпосередньо впливає на ліквідність та реалізаційну ціну предмета іпотеки.

      Для вирішення окресленого кола питань потрібна відповідна методологія, яка стане основою, що об’єднує необхідні знання, методи і дії. Розробка методології починається з вивчення, систематизації термінології та її вдосконалення в досліджуваному напрямку. Одним із завдань дослідження визначено відображення сутності іпотеки й іпотечного кредитування, виявлення меж іпотечного кредитування, що дозволить надалі відобразити елементи та особливості формування його ресурсного забезпечення [5].

      Сучасний міжнародний ринок іпотечного кредитування – це складний економічний, правовий та соціальний інститут, який на шляху до становлення пройшов декілька етапів: від локальних ринків до загальнонаціональних і сучасного стану, за якого ринок іпотечного кредитування виходить на транснаціональний рівень. Країни з перехідною економікою перебувають на етапі формування локальних та національних іпотечних ринків. В Україні вже сформовані локальні ринки іпотечного кредитування та відбувається формування національного ринку іпотечного кредитування, наявність якого є закономірним явищем для розвиненої ринкової економіки [11; ст. 57]. .

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.