У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Сутність та роль грошової маси, завдання її статистичного аналізу

     

      Гроші є однією з основних категорій економічної науки. Оцінюючи різноманітні теорії грошей та кредиту, можна сказати, що кожна з них відтворювала і намагалась вирішити проблеми в сфері грошово-кредитних відносин, які характеризували процес економічного розвитку на певному етапі розвитку суспільства. Гроші є невід’ємним атрибутом ринкової економіки та опосередковують широке коло економічних та соціальних відносин. Тому гроші важливо розглядати як сукупність економічних відносин, що мають прямий і зворотний зв’язок з процесом суспільного виробництва [69, с.8].

      Все більш очевидним і незаперечним стає той факт, що гроші, як один із найважливіших елементів виробничих відносин, продовжують еволюціонувати.

      Основними характерними ознаками цього процесу є:

      - поява нових більш досконалих форм грошей, які відображають потреби суб’єктів ринку; - видозміна функцій грошей у міру розвитку товарно-грошових відносин [96];

      - збільшення та ускладнення структури грошової маси;

      - виникнення нових інститутів грошово-кредитного ринку;

      - глобалізація фінансових ринків, що прискорює темпи та виявляє нові напрями переміщення капіталу, впливає на купівельну спроможність грошової одиниці, темпи інфляції. Водночас гроші не автономні і можуть бути теоретично обґрунтовані лише як складові елементи єдиної грошової системи.

      Перші спроби в економічній науці з’ясувати та обґрунтувати фактори, що впливають на обсяг грошової маси в країні були зроблені меркантилістами. Одним з найбільших досягнень у кількісній теорії грошей меркантилістів у XVI ст. стало вперше висунуте та підтверджене припущення Ж. Бодена про існування зв’язку між зміною цін та обсягом золота (срібла) в обігу.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.